A legkülönlegesebb McDonald's épületek a világon

A McDonald's ma már majdnem 37.000 éttermet működtet a világ minden táján, amely helyeken naponta körülbelül 50 millió vevő fordul meg. A cég története az 1930-as évek végére nyúlik vissza, amikor egy Richard és Maurice McDonald nevű testvérpár hot dog árúsításba kezdett. Üzletük olyan jól ment, hogy 1955-ben Chicago egyik külvárosában megnyitották McDonald's nevű első gyorséttermüket.

A évek, évtizedek során a cég folyamatos fejlődésen és változáson ment keresztül, és egyre nagyobb sikerre tett szert. Ennek köszönhető, hogy ma a világ számos pontján ehetjük az ízletes hamburgereket, és persze egy országon, vagy akár egy vásoron belül is több ponton láthatunk M jelzésű McDonald's éttermet.

Jellemző, hogy különböző országok az évek során különböző épületekben adtak/adnak otthont a gyorsétteremnek. Mindig fontosnak tartották ugyanis, hogy egy adott, esetleg egy híres város megmutassa saját építészeti stílusát. Ennek köszönhetően mindig is többféle épület adott helyt a McDonald's-nak, melyekből megmutatunk most néhányat.

 

Piac utca Debrecenben, Magyarország

 

Yangshuo, China

 

McDonald’s Repülőtér, Taupo, Új-Zéland​

 

New York, USA​

 

Art Deco McDonald’s, Clifton Hill, Ausztrália

 

Las Vegas, Nevada, USA​

 

Higashiomi, Shiga, Japán​

 

Olympic Park, London, Anglia

 

Galleria Vittoria Emanuele, Milánó, Olaszország

 

Orlando, Florida, USA​

 

Egyiptom

 

Írország

 

Lindau, Németország

 

Sydney, Ausztrália

 

Tbilisi, Grúzia

 

​Portugália


Time Square, New York ​