Megnyílt a gasztronómiai kategóriákat száműző étterem

Az étterem, ahonnan száműzik a gasztronómiai kategóriákat

A belvárosi LEXO Bistro úgy kínál minőségi, friss halételeket és zöldség alapú fogásokat, hogy a változatosan táplálkozó húsevő vagy az ínyenc vegán is megtalálja a kedvére való falatot.

A Jókai téren tavasszal nyílt étterem alapítói szakítanak a berögzült gasztronómiai kategóriákkal. Nyugodt szívvel kínálnak kisüzemi söröket halételeikhez, bátran ajánlanak vegetáriánus ételeket húsevőknek, mindeközben felejthetetlen gasztronómiai élményt nyújtanak.

Tatai Márton, a Costes Downtown-t is megjárt séf teljes ízvilággal bíró, szezonálisan változó zöldségételeket és az aktuális halpiaci kínálathoz igazodó fogásokat komponál, ezzel népszerűsítve a növényi alapú táplálkozást és a halfogyasztást a megrögzött húsevők körében is. Így kerülhetnek egymás mellé az étlapon olyan szemet gyönyörködtető, olykor meglepő fogások, mint a Buddha zöldségkertje bébizöldségekkel, valamint a szürkeharcsa steak, erdei gombás gnocchival és hagymaraguval.

A LEXO mindennap friss alapanyagot rendel az ország legjobb halkereskedőitől és zöldségeseitől, így mindig tökéletes áru kerül a konyhába. Mivel a fenntarthatóság elsődleges szempont, veszélyeztetett halfajok nem szerepelnek az étlapon. Az ételek, mint például a citrusos pisztrángtatár vagy a “Barátságos branzino” (tengeri süllő, édesburgonya, édeskömény, maracuja vinaigrette) ízvilágukat és látványukat tekintve is túlmutatnak a megszokott kínálaton.

A vendégek a különleges ételek mellé kisüzemi söröket és kisebb termelők borait, szörpöket, gyümölcsleveket fogyaszthatnak.

A LEXO a nyitottan gondolkodó és tudatos budapestieket, valamint a fővárosban járó külföldieket célozza meg, akik nem pusztán egy divatos helyet, hanem a nem mindennapi gasztroélményt is keresik.Lexo Bistro
1061 Budapest, Jókai tér 6.

LEXO Bistro Facebook oldal